Gringo Trail
Door: Lenny
Blijf op de hoogte en volg Lenny
23 September 2013 | Peru, Cuzco
Na twee weken door Peru gereist te hebben, zijn Andrea en ik weer terug in Cusco. Fijn om weer ´thuis´ te zijn!! Afgelopen vrijdag zijn we teruggekomen en hebben we het afgelopen weekend lekker rustig aan gedaan.
Twee weken terug zijn Andrea en ik op de nachtbus gestapt naar Arequipa. Was ongeveer een rit van elf uur. De volgende dag kwamen we in Arequipa aan en het eerste wat we deden was een hostel vinden, omdaar even wat bij te slapen. De bus is super, maar toch slaap je niet altijd even goed en veel. Na wat geslapen te hebben en een warme douche gehad te hebben. Zijn we wat gaan eten en daarna de stad verkend. Zelf even wat gelopen en daarna hebben we een tourbus genomen, die ons en andere toeristen naar verschillende plekken bracht. Zo zagen we in een korte tijd veel van Arequipa. Was leuk. En we waren zo blij met het warme weer!! Vanuit hier zagen we ook bergentoppen met sneeuw. Was een mooi gezicht. Arequipa staat bekend om zijn witte gebouwen, dus dat zag je dan ook wel. Is gelijk een heel andere stadje dan Cusco.
De volgende dag werden we op een redelijke normale tijd opgehaald door een organisatie met een bus en andere toeristen om naar Colca Canyon te gaan voor 2 dagen en een nacht. De Colca is de een na grootste diepste canyon van de wereld. En de meeste mensen gaan hier naartoe om dit te bekijken en om Condors te spotten. Grote vogels die 3 meter in de breedte zijn als ze hun vleugels open hebben. Dus dat gingen wij dan ook doen!. Na de busrit hadden we eerst een lunch in het dropje waren we bleven. Daarna werd iedereel naar zijn hotel of hostel gebracht. Om even te rusten en om dan rond vier uur opgehaald te worden om naar een hotspring te gaan. Ik had mijn bedenkingen over, of het wel schoon was. Maar nadat we er arriveerden en na een spanndene loopbrug zagen we dat de bronnen erg schoon waren. En ze waren zo warm, oehh erg lekker!! We mochten een uurtje er in vertroeven. Om daarna om te kleden en weer teurg te gaan. In onze hostel even snel gedoucht en omgekleed. Gelukkig hadden we een aardige warme douche. Om na een half uur weer opgehaald te worden om met de groep te gaan eten. In een typisch peruaans restaurant kregen we nog een typisch peruaans dans te zien. Was wel grappig.
De volgende dag werden we erg vroeg op gehaald. Like six a clock. Om daarna naar de Canyon te rijden. Tussendoor maakten we paar stops om een kerk te bezoeken en dansende kinderen te kijken, een marktje te bezoeken. Waar je met een Lama en grote roofvogel op de foto te gaan! Erg gaaf. Daarna kwamen dan toch echt aan bij de canyon. Veel andere toeristen. We maakten daar een korte wandeling en maakte foto´s, is erg mooi daar. Al hadden we nog geen Condors gezien. Dat was weer een beetje jammer. Maar klein poosje later zagen we dan toch vier Condors, je zag ze niet heel goed. Maar je kon wel de kleuren onderscheiden van het mannetje en het vrouwtje. Dat was wel gaaf.
Rond lunchtijd kwamen we weer aan in het dorpje om te lunchen en daarna nog even door het dropje te wandelen. Daarna werden we opgehaald om weer terug te gaan naar Arequipa.
Laat in de middag kwamen we daar aan. Andrea en ik zochten een restaurant uit met Wifi. Aten wat en namen na een poosje de taxi naar de busterminal om onze volgende bus te pakken naar Nazca.
De volgende dag vroeg in de ochtend kwamen we daar aan, waar we werden opgehaald door een organisatie waar we mee gingen om de Nazca lines te gaan zien. Nazca staat bekend om zijn ´lines´ die gelegen zitten in de woestijn van Nazca. De inca mensen hebben deze witte lines gemaakt. We hebben een overflight boven de lines gedaan. Ik had verwacht dat de lines groter waren. We moesten toch goed kijken naar wat voor afbeeldingen nou aan het kijken waren. Maar was toch wel super om te zien. De lijnen gaven bijvoorbeeld een kikker, aap, vogel aan.
Na de vlucht hebben we in het dorp goed geluncht om die middag weer een bus te pakken waar we al tickets voor hadden, op weg naar Ica. Was maar een rit van vier uur. En we hadden super veel zin in deze rit. Omdat we hier zouden gaan sandboarden!!
Van andere reizigers hadden we al gehoord dat het beter was om niet in Ica zelf te blijven maar om naar het dorpje vlakbij te gaan, Huachina. Dat advies pakten we gelijk aan en gingen op zoek naar een hostel die goed scheen te zijn. Ze hadden gelukkig nog plek over. Geweldig dorpje en hostel Banana´s was ook super. Klein, maar dat maakte het dus gezellig met andere mensen. Huacachina is een dorpje die gelegen is midden in de woestijn. Net als Ica eigenlijk.
We kwamen ook niet iemand tegen die we op een andere tour tegen waren gekomen. Erg grappig.
We kozen voor om de volgende dag niet lekker uit te slapen in een normaal bed, maar om vroeg om te staan. En om opgehaald te worden om naar Isla Ballestas te gaan. Is een eilandje waar je zeehonden, boobies(vogels met blauwe voeten), pingings kan spotten. We namen een boot om deze dieren te gaan spotten en om nog wat andere dingen en vogels te zien. Ik was helemaal blij met mijn pingingsm want die had ik niet gezien om de Galapagos eilanden. Was helemaal leuk.
Terug in de hostel even wat gerust en daarna kregen we een korte tour door Ica en zijn we naar een wijngaard geweest waar ze Pisco maken. Pisco sour, is een typisch en o zo lekker alcohols peruaans drankje.
Daarna was het dan toch echt tijd om te gaan Sandboarden, woehoe. Eerst reden we met een buggie, die scheurde als een gek door de woestijn naar bepaalde punten om te genieten van het uitzicht. Was super gaaf. En die buggie, haha, erg hilarisch en hobbelig. Daarna stopten we ergens boven op een berg, waar we dan met een board, denk aan een snowboard, liggend ervan af gingen. Gezicht naar voren, ellebogen in, handen vast aan riemen die vast zaten aan het board en bennen gestrekt en gaan maar. En dat vier keer. Wow dat was echt echt super gaaf en snel. Dus dat is altijd goed, haha. We hoefden gelukkig niet naar boven te klimmen, we gingen steeds van berg van berg af.
Daarna reden we naar een stuk om nog meer van de woestijn te zien en van de zon. Daarna reden we naar een stuk waar we de sunset konden zien, uitzicht was super en gingen we nog van een klein bergje af boarden,liggend,staand of/zittend! Daarna reden we naar een stuk waar we een oase konden zien en onze hostel. Super, gave rit en ervaring!!
De volgende dag sliepen we lekker uit, namen een lunch en gingen weer terug naar de busterminal om daar weer een bus te nemen naar Lima. Was ongeveer vijf uur. We kwamen daar in de avond aan. We bleven daar een nachtje, om de volgende dag wat van Miraflores te zien. Is aan de kust van Lima. Ons hostel zat niet in het centrum van Lima. Die avond namen we een bus van zeventien uur,pss lang. Maar was goed te doen. Naar Mancora, het strand. Om daar een paar dagen te blijven, relaxen. Want dat doen we niet genoeg tijdens je vakantie, haha. En om surfles te nemen. Surfen, was erg leuk!! Relaxen was erg lekker. En we hebben een ochtendje een tour gedaan om wales te spotten. En gelukkig zagen we Wales. Zelf vier verschillende. En eentje had een kleinje. Super gaaf.
Die dag hebben we laat in de middag een bus terug genomen naar Lima. We moesten op een bepaalde datum weer teurg zijn in Cusco. Omdat we een trail gingen doen,naar Machu Picchu. En Andrea ging dan een week later beginnen met haar vrijwilligerswerk.
Maar terug in Lima, was Andrea niet lekker, dus konden we niet veel doen. Ik ben toen zelf naar het centrum van Lima geweest, was toch een stuk van onze hostel vandaan. Ik wist niet hoe de bussen hier werkte, dus maar een taxi genomen. Lima was oke, ik vind Lima niet helemaal geweldig. Is erg groot.
Die avond probeerden we ongeorganiseerd een busticket te kopen om naar een ander stadje te gaan en van daaruit naar Cusco verder terug te reizen. Maar dat ging helaas niet. We moesten na dat stadje weer terug naar Lima. En een andere rit teurg naar Lima, zou ons twee dagen kosten. En zou bijna evenveel kosten als een vlucht van Lima naar Cusco.
Ons goede plan, al vonden we zelf. Ging helaas niet door. Dus bleven we nog een nacht in Lima en boekten we een vlucht voor de volgende dag om terug te gaan naar Cusco.
In het vliegtuig, waren we toch wel blij dat we maar een uurtje hoefden te reizen en dat we niet meer lang in die bussen hoefden te zitten. En voor de prijs hoefden we niet te tobben. Dus waren we paar dagen eerder terug in Cusco dan gepland. Maar was goed om weer terug te zijn. Het weer was gelukkig goed en was warmer dan toen we Cusco verlieten. We zagen onze vrienden van school weer, die nog in Peru waren.
Dus hebben we afgelopen weekend lekker rustig aan gedaan, hebben we een cacao musea bezocht, wat martkjes afgegaan en afgesproken met de andere studenten.
En dan zit Peru er bijna op, zal raar zijn om Cusco weer te verlaten en afscheid te moeten nemen van mensen waar ik minstens vier weken mee heb opgetrokken.
Maar eerst ga ik morgen samen met Andrea een trip doen van vijf dagen en vier nachten. Salkantay trail. Is één van de zwaarste trails naar Machu Picchu! Je heb verschillende opties. om Machu Picchu te bezoeken. Maar ja, waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan!!
Het begint morgen, gaat toch wel wat zwaar worden, maar ik kijk er wel naar uit. Al weet ik niet goed wat ik moet verwachten,haha.
Aankomende zaterdagavond komen we weer terug in Cusco.
Planning is dat ik een nacht in Cusco blijft en dat ik de volgende dag op eigen houtje een bus pakt richting Bolivia!! Want mijn reis is bijna voorbij toch wel, maar nog niet helemaal :)!!
Om dan toch de vele vragen te beantwoorden. Eind oktober zal ik weer in het kikkerlandje zijn.
Ik kan op het moment nog steeds geen foto´s uploaden. Soms zal ik wat plaatsen op facebook. En anders komen de foto´s gewoon lekker later! Sorry ;)!
Succes iedereen weer met school en werk, dan zal ik hier nog even verder genieten ;)!!
En tot mails weer ergens..
chao chao
Lenny
24 September 2013 - 20:49
Manon - Activity Int.:
Hi Lenny!! VEEEEEL gezien en gedaan zeg! Heel erg cool. Heel gaaf ook dat je nu richting Bolivia gaat... Maar eerst de Salkantay. Heel veel succes en vooral veel plezier! Groetjes Manon - Activity International -
29 September 2013 - 17:45
Juan:
Hi Len, wat heb je weer leuke dingen gedaan!!.. wat ga je in Bolivia precies opzoeken?? xxx Juan